Asfaltfremstilling:
hemmeligheden er blandingen

En termisk blandingsproces er nødvendig for at producere asfalt fra aggregat og bitumen til vejbygning og et asfalt blandingsanlæg er afgørende her. Hvorvidt det er transportabelt eller stationært - hver blanding er en vinder med skræddersyede løsninger fra BENNINGHOVEN, specialisten for asfalt blandingsanlæg.

Produktionsproces

Generelt skelner man mellem to slags processer i asfaltproduktioner: kontinuerlig produktion og diskontinuerlig produktion

Kontinuerlig

Ved kontinuerlig produktion, er der ingen afbrydelse af blandingsprocessen, dvs. non-stop. De enkelte komponenter tilsættes kontinuerligt blandingsprocessen. Denne proces er særligt egnet til store byggeprojekter, der kræver konstant blanding eller opskrift.

Serieproduktion

I serieproduktion, er elementerne i asfaltblandingen først vejet før de blandes i portioner i en asfaltblander ifølge en bestemt opskrift. Denne proces er mere fleksibel eftersom opskriften for blandingen kan ændres for hvert parti. Hvad mere er, kan der opnås bedre kvalitet på grund af de mere præcise mængder, der er tilføjet og tilpasset blandingscyklus.

I Europa er den diskontinuerlige produktionsmetode den mest udbredte type asfaltproduktion

DA