Producția de asfalt:
secretul constă în mixtură

Fabricarea asfaltului pentru construcții rutiere din agregate și bitum necesită un proces termic de amestecare. Instalația de preparare a mixturii asfaltice este esențială în acest sens. Indiferent dacă este vorba despre un utilaj transportabil sau staționar - cu ajutorul soluțiilor personalizate de la BENNINGHOVEN, specialistul în instalații de malaxare pentru asfalt, fiecare mixtură se va dovedi un adevărat succes.

Metode de producție

În general, există două metode diferite de producție a asfaltului: producția continuă și producția discontinuă.

Metoda continuă

În cazul producției continue, procesul de malaxare se desfășoară fără întreruperi. Componentele individuale sunt adăugate constant la procesul de malaxare. Această metodă este adecvată în special pentru proiectele de mare amploare, în cadrul cărora amestecurile sau rețetele utilizate rămân neschimbate.

Metoda discontinuă

În cazul producției discontinue, componentele cântărite în prealabil ale mixturii sunt amestecate într-o stație de asfalt, în șarje, conform unei rețete specifice. Acest proces oferă o flexibilitate mai mare, întrucât este posibilă modificarea rețetei mixturii în funcție de șarjă. De asemenea, se poate obține o calitate mai ridicată a mixturii, grație cantităților exacte de adaos și ciclurilor de amestec adaptate în funcție de necesități.

Metoda discontinuă este cea mai utilizată metodă de producție a asfaltului în Europa.

WIRTGEN ROMANIA este membru al WIRTGEN GROUP, un grup de companii care operează la nivel mondial din sectorul de mașini de construcții și care cuprinde mărcile tradiționale de produse: WIRTGEN, VÖGELE, HAMM, KLEEMANN si BENNINGHOVEN. În calitate de lider tehnologic, oferim clienților noștri soluții de mașini mobile pentru construcția de drumuri și de reabilitare a drumurilor, instalații pentru minerit și pentru prelucrarea mineralelor sau materialelor reciclate, precum și pentru producția de asfalt.
Cifrele noastre cheie : În 2018, WIRTGEN GROUP a realizat o cifră de afaceri consolidată de peste 3 miliarde de euro. In prezent WIRTGEN GROUP are 8.700 de angajați.

RO