Linia Contractor de la Kleemann: Eficienţă într-un design compact

Kleemann a prezentat la Intermat 2012 două utilaje din linia sa de succes Contractor: primul este staţia mobilă de concasare cu fălci tip Mobicat MC 100 R, iar cel de-al doilea este staţia mobilă de concasare cu impact din noua serie Mobirex EVO, MR 130 ZS.

MC 100 R: Compact, eficient, fiabil

MC 100 R se caracterizează printr-un design compact şi extrem de robust. Deoarece cântăreşte numai aproximativ 36 de tone, este relativ uşor de transportat şi ideal pentru lucrări mai mici. Există opţiunea de coborâre hidraulică a unităţii de concasare până la înălţimea de 3200 mm pentru facilitarea transportului. Totuşi, MC 100 R este foarte eficient. Motorul diesel puternic de 228 kW împreună cu mecanismul hidraulic de concasare, asigură o capacitate maximă de alimentare de până la 200 t/h. Aşadar, MC 100 R are rezerve de energie suficiente pentru operarea concasoarelor şi atunci când fălcile de concasare sunt pline. În cazul colmatării fălcilor de concasare, de exemplu din cauza blocării unor pietre mari sau a unor elemente de armătură de oţel beton, mecanismul de concasare reversibil ajută concasorul să se deblocheze fără mijloace auxiliare suplimentare. Numărul infinit de variante de reglare a deschiderii se dovedeşte extrem de util în cazul în care materialul se schimbă frecvent, deoarece utilajul se poate adapta la specificaţii noi în cel mai scurt timp. Astfel, MC 100 R poate fi utilizat mai flexibil, indiferent dacă este vorba de rocă naturală sau de diverse aplicaţii de reciclare.

MC 100 R pentru reciclare: Robust şi fiabil.

MC 100 R pentru reciclare: Robust şi fiabil.

O nouă generaţie de concasoare cu impact cu valori optime de performanţă, uzură şi consum

De la lansarea pe piaţă, noile utilaje EVO au demonstrat că oferă într-adevăr mai mult în cele mai diverse aplicaţii ale clienţilor. Noul concept de circulaţie a materialului, care măreşte lăţimea sistemului de curgere în direcţia fluxului materialului, asigură performanţă îmbunătăţită, uzură redusă şi valori optime ale consumului pe tonă de material concasat. La Intermat, Kleemann a prezentat un utilaj aproape complet echipat. MR 130 ZS EVO nu include doar ciurul presortator independent cu două etaje tipic pentru Kleemann, ci şi electromagneţi de înaltă performanţă şi unitatea de sortare, inclusiv banda transportoare de retur al refuzului de ciur, a cărei suprafaţă de sortare este cu 40% mai mare faţă de modelul anterior.

MR 130 ZS EVO: Utilizare flexibilă şi extrem de eficientă.

MR 130 ZS EVO: Utilizare flexibilă şi extrem de eficientă.

Performanţă înaltă, utilizare flexibilă

În dezvoltarea seriei EVO s-a acordat o importanţă extraordinară flexibilităţii. Acest lucru a început cu noua unitate de alimentare cu mecanism de blocare a jgheabului de alimentare complet automat, apoi a urmat noul sistem de control cu panou tactil, care afişează starea în format text clar, şi apoi concasorul complet reproiectat. Geometria de alimentare a fost redefinită pentru o penetrare mai bună a materialului în intervalul de impact al rotorului. Noile ciocane în formă de „C” ale rotorului rămân ascuţite pe o perioadă mai îndelungată, graţie formei acestora, şi se caracterizează printr-un sistem de prindere care face schimbarea mult mai uşoară. O caracteristică esenţială este setarea complet hidraulică şi automată a deschiderii, care permite ajustarea milimetrică a deschiderii concasorului prin intermediul panoului tactil în timpul funcţionării rotorului. Toate acestea nu numai că sporesc nivelul de calitate al granulaţiei finale, dar şi disponibilitatea utilajului. Sistemul de protecţie împotriva suprasarcinilor, nou şi foarte eficient, contribuie de asemenea la disponibilitatea crescută a utilajului.

RO