Asfaltproductie:
het geheim zit in het mixen

Om asfalt te produceren uit materialen en bitumen is een thermisch mengproces nodig en een asfaltmenginstallatie is hierbij essentieel. Of het nu vervoerbare of stationaire installaties zijn - elk mengsel is een winnaar met maatwerk van BENNINGHOVEN, de specialist voor asfaltmenginstallaties.

Productieproces

Wij maken over het algemeen een onderscheid tussen twee soorten processen in de asfaltproductie: continu productie en discontinue of serieproductie.

Continu

In een doorlopende productie is er geen onderbreking van het mixproces. De individuele componenten worden continu aangevoerd in het mixproces. Dit proces is bijzonder geschikt voor grote projecten waarbij het recept niet varieert.

Serie

In serieproductie worden de verschillende componenten van het asfaltmengsel eerst gewogen voordat zij volgens een bepaald recept in de serieproductie gemixt worden. Dit proces is flexibeler doordat het recept van het asfaltmengsel verandert kan worden gedurende het proces. Bovendien kan er een grotere mengkwaliteit worden behaald door het nauwkeuriger toevoegen van componenten en de diverse mengmethodes.

In Europa is de serieproductie het meest gebruikte proces.

EN DE NL