Iedere weg leidt tot een andere bestemming

De bouw van een nieuwe weg - asfalt of beton - vereist de productie van een uitstekend gebonden bestratingsstructuur, van een stabiele basislaag naar een perfect geasfalteerde weg.

Wat zijn de belangrijkste criteria? Welke methodes moeten worden toegepast? Welke machines moeten worden gebruikt?

Aanbrengen van onderlagen

De basis cursus dient als basis voor de bestrating. Afhankelijk van de te verwachten spanningen, bestaat de weg uit verschillende lagen van verschillende dikte om zo de meest uiteenlopende weersomstandigheden te weerstaan ​​en om vele decennia bruikbaar te blijven. De onderlaag omvat hoofdzakelijk een ongebonden mengsel van grove, fijne steen en gemalen zand om zo het gewenste draagvermogen te bereiken en de verkeersbelastingen te absorberen zodat de onderliggende ondergrond niet wordt vervormd.

In veel gevallen wordt een gebonden funderingslaag belegd met een ongebonden funderlingslaag. Als bindmiddel wordt voornamelijk bitumen, cement of kalk gebruikt. Mixen met een bitumen worden aangeduid door warm- of koud verharde asfaltlagen. De basislaag is hydraulisch gebonden wanneer cement of kalk als bindmiddel wordt gebruikt.

Asfaltering

Asfalteren vergt een uitstekende logistiek. Er moet altijd voor worden gezorgd dat er voldoende mix aanwezig is en dat de mix niet afkoelt. Asfalteermachine en wals vormen hierbij een onvervangbaar team.

De eerste persoon in een asfaltteam, is de vrachtwagenchauffeur die de hopper van een asfalteermachine met asfalt vult. Twee van elkaar onafhankelijke transporteurs vervoeren het materiaal door de machine aan de achterzijde, waar het gelijkmatig wordt verdeeld tussen de asfalteermachine en de balk door twee individueel regelbare roterende wormen. Bij een standaard mix moet de temperatuur altijd boven 110 ° C blijven, zodat er voldoende tijd is voor verdichting.

Op moderne asfalteermachines kan het verdichtingsproces van de balk afzonderlijk worden bediend. Vooral de hoge verdichtingsbalken bereiken een zeer goede verdichting. Als gevolg dat de walsen in minder overgangen de vereiste dichtheid kunnen bereiken.

Asfaltverdichting

Verdichting van de asfaltbestrating moet een uniform oppervlak opleveren met de grootst mogelijke stroefheid en ervoor zorgen dat deze stevig en duurzaam met elkaar verbonden zijn om hoge stabiliteit en slijtvastheid te produceren, evenals blijvende vlakheid. Rollen of trilplaten verminderen van het aantal leegtes in het asfalt. Dit maakt het asfalt beter bestand tegen druk en ook de duurzaamheid.

Kortom, verdichting wordt effectiever bij toenemende temperatuur van de verharde mix. De meest voordelige temperatuur is afhankelijk van de samenstelling van het mengsel, de dikte van het wegdek en het soort bindmiddel.

De walsmachinist begint bij de tie-in punten en volgt de rand van de weg vanaf daar. Dynamische verdichting wordt voornamelijk gebruikt voor het belangrijkste verdichtingsproces. De bandages trillen horizontaal (oscilleren) of verticaal (trillen), wat zorgt voor een aanzienlijke verhoging van het effect van verdichting. Als laatste wordt er "glad gestreken".

Betoninstallaties Inset

Beton is een bijzonder duurzaam materiaal en bij uitstek geschikt voor wegen die met standaard hoge belastingen worden geconfronteerd. Slipform paving is een standaard methode om vooral grote wegen en landingsbanen te plaatsen met behulp van inzet technologie.

Allereerst lossen vrachtwagens het beton voor de bestrating. De slip-form machine verspreidt vervolgens het beton over de volle breedte van de bestrating met zijn wormen of verdeler en vormt het concrete profiel van de rijbaan met de slipform mal. HF trilnaalden in de bekisting trillen met hoge frequentie, om zo de lucht uit het beton te verdrijven en dus te verdichten.

Tegelijkertijd kan de asfaltmachine ook penstaven of trekstangen toevoegen in het verse beton. Deze staven versterken het beton. Vervolgens worden er sleuven gesneden in de betonverharding boven de versterkingen. Deze sleuven zorgen ervoor dat de scheuren die steeds worden geproduceerd, als gevolg van spanningen en temperatuurschommelingen, worden omgeleid op een gecontroleerde manier.

De rijbaan wordt genivelleerd door de afwerkingsbalken en walsen. Een meegevoerd stuk doek zorgt vaak voor een anti-slip oppervlaktestructuur. Een hardingseenheid wordt gewoonlijk gebruikt om een ​​dispersie van toepassing op het verse beton, zodat het beton gelijkmatig is uitgehard.

Betonplaatsing Offset

Randen, beschermende barrières op de middenberm van snelwegen, geulen om water - beton kan in vele vormen worden gegoten. Dergelijke betonprofielenprofielen kunnen door eenvoudig en economisch gebruik van offset slipforming technologie worden geproduceerd.

Voor offset slipforming, wordt materiaal doorgaans overgedragen aan de vultrechter van een betonmixer. Dit materiaal wordt overgebracht naar de offset-slip aan de zijkant van de afwerkmachine door ofwel een zwenkbare transportband of een zwenkbare schroefband. De slipform produceert het profiel als de offset betonmolen naar voren beweegt. Het scala van mogelijke vormen en maten is immens, van dergelijke gemeenschappelijke vormen als het New Jersey profiel naar oplossingen op maat.

Offset toepassingen variërend van de weg grenzen op schotten met een maximale hoogte van 2 meter tot smalle paden. Offset bestrating is snel en efficiënt in vergelijking met handmatige plaatsing van prefab-elementen.

EN DE NL