Knuser-duo opgraderer til det helt tunge grej

Danmarks største knuseentreprenører knuser 2,8 mio. tons materiale årligt, og det kræver tungt udstyr. Firmaet har lige hentet to nye knusere hos WIRTGEN DENMARK

Der er et vist format over tingene, når Martin Henriksen og Henrik Hvid tager på indkøbstur. Der ryger måske ikke så mange ting i indkøbsturen. Til gengæld er de store. Senest hos WIRTGEN DENMARK i Taulov, hvor knuser-duo’en bag MIS Recycling købte to nye KLEEMANN Mobirex MR 130 Z/130 Zi Evo2-knusere. Maskinerne vejer hver 65 tons.

Nyindkøbet ændrer ikke på bestanden af store knusere hos MIS Recycling, som de to makkere gennem en årrække har udviklet til Danmarks største knuservirksomhed. Der vil fortsat være ti knusere på maskiniversigten. De to nye glider ind i stedet fort o tidligere versioner af samme KLEEMANN Mobirex.

Vi skirrer to ældre Evo1-knusere ud med de nye Evo2. De øvrige knusere, vi bar, er alle af sidstnævnte model, og det er praktisk at køre med samme type. Vi har typisk kørt fern år med en knuser, inden vi lægger vejen omkring WIRTGEN DENMARK for at bestille en ny. Fremover forventer vi at kunne køre syv år. Maskinerne bliver til stadighed bedre og bedre, siger Henrik Hvid i en pressemeddelelse udsendt af leverandøren, WIRTGEN DENMARK.

«Det har været vigtigt for os at få knuserne med lukket, støvtæt og støjdæmpet motorrum.»

Martin Henriksen, MIS recycling

Med til at udvikle

Hele vores setup er lagt an på mobile KLEEMANN-rotorknusere. Det er stabilt kram, og både servicemæssigt og bvad angår reservedele er det praktisk at køre med ét mærke og én type maskiner. De nye KLEEMANN-knusere er yderligere fremtidssikrede med nye, miljørigtige Tier-4 final Scania DC13-motorer, som er forbedret med AdBlue, forklarer Martin Henriksen i samme pressemeddelelse.

Det er ikke små mængder, der ryger igennem knuserne hos MIS Recycling. På en noemaluge knuser firmaets maskinflåde mellem 55.000 og 60.000 tons materialer i form af tegl, beton, asfalt, natursten og skærver. Rekorden er 85.000 tons på en uge.

I 2016 knuste vi 2,8 millioner tons genbrug, tilføjer Martin Henriksen.

De nye knusere er bygget af KLEEMANN i et tæt samarbejde med Henrik Hvid og Martin Henriksen. MIS Recycling har fæt flere ekstra optioner på maskinerne, og Henrik og Martin har været med til at forbedre knuserne på en række punkter, som bliver en del af fremtidens maskiner. MIS Recycling er storkunde hos KLEEMANN, og derfor lytter fabrikkens teknikere og konstruktører til de erfaringer, der opsamles i Danmark, fortæller WIRTGEN DENMARKs administrerende direkør, Jens-Ove Mortensen i pressemeddelelsen.

Nul støv og støj

Mange af vores optioner gennem årene er efterhånden blevet standard på KLEEMANN-maskinerne. En af ændringerne, vi har fået lavet på de to nye maskiner, glæder mig specielt. Det har været vigtigt for os at få knuserne med lukket, støvtæt og støjdæmpet motorrum. Det har KLEEMANN nu designet specielt til MIS Recycling.

Men det vil ikke undre mig, om det kommer på alle fremtidige maskiner, forklarer Martin Henriksen videre.

Det er ekstraudstyr og specialløsninger, som sammen med sigten er med til at bringe kampvægten på en KLEEMANN Mobirex op på de 65 tons. Med i vægten er også ekstra side-bånd, som ikke skal pilles af ved transport, men som simpelthen klappes ind hydraulisk.

Både på de to nye og på foregående maskiner har vi fået monteret båndvægte, som fortæller, hvor meget, knuserne producerer. Og dermed hvor mange tons, der vejes ud. Det er en ekstra kontrol for os selv og en ekstra garanti for vore kunde:

Endvidere har vi vindsigte på alle vore maskiner til at sikre kunderne et rener materiale, tilføjer Henrik Hvid.

26. oktober 2017 | Torben Sigh | sigh@licitationen.dk

DA